9.5/10 - 3111 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
Voedingsschema

Wat is een goed voedingsschema voor je baby van 11 maanden? Je baby is bijna een jaar bij jullie en zijn voedingspatroon lijkt steeds meer op die van jou. Op deze leeftijd worden de porties vaak wat groter tijdens de maaltijden en tussendoortjes. Ook eet je baby steeds meer verschillende dingen. 

Eet je kind van 11 maanden al flinke porties en lijkt hij alles te lusten? Of heeft hij juist wat meer moeite met vaste voeding? Onthoud dat iedere baby op zijn eigen manier en tempo aan vaste voeding went. Twijfel je of je baby voldoende eet of lijkt je kind last te hebben van (bepaalde) vaste voeding? Neem dan voor de zekerheid contact op met het consultatiebureau of de huisarts.

Uitgewerkt voedingsschema 11 maanden

Het voedingsschema bij 11 maanden ziet er hetzelfde uit als de vorige maand. Op papier lijkt er weinig veranderd, maar in de praktijk zie je waarschijnlijk wel veranderingen. Je baby van 11 maanden gaat grotere porties eten tijdens de lunch en het avondeten of heeft bijvoorbeeld behoefte aan een groter tussendoortje in de ochtend. 

Dit voedingsschema bij 11 maanden is slechts een voorbeeld. Ieder kind leert eten in zijn eigen tempo en in jullie situatie kan de overgang naar vaste voeding dus sneller of langzamer gaan. Dit is niet erg, doe vooral wat voor jullie werkt. Houd wel consequent vast aan een routine die voor jullie werkt. Een duidelijk voedingsschema heeft doorgaans een positieve invloed op de overgang naar vaste voeding en zorgt voor structuur.

  1. 07.00 voeding
  2. 10.00 fruithap
  3. 11.45 lunch
  4. 14.30 voeding
  5. 17.30 avondeten
  6. 18.30 voeding

Je baby van 11 maanden heeft afscheid genomen van een deel van de melkvoeding (of neemt hier afscheid van). Zorg dat je baby voldoende vocht binnenkrijgt als de fles- of borstvoeding wordt afgebouwd. Je kunt bijvoorbeeld gedurende de dag een beker aanbieden met lauwe thee of water.

Baby 11 maanden: voedingsschema + routine

Elke baby maakt de overstap naar vaste voeding in zijn eigen tempo, maar een 11 maanden oude baby eet steeds meer vast voedsel. Is jouw kind van 11 maanden al toe aan 3 maaltijden op een dag? Of is jouw baby eigenlijk nog niet toe aan grotere porties tijdens de lunch en het avondeten? Wat het tempo van je baby ook is, het is goed. Ongeacht het tempo kan een voedingsschema helpen bij de overgang naar vaste voeding. Daarnaast zorgt eten en drinken op vaste tijden voor structuur, iets wat belangrijk is voor een kind.

Gebruik je ons voedingsschema voor je baby van 11 maanden? Dit voedingsschema sluit perfect aan op ons slaapschema. Ben je benieuwd naar de volledige routine voor je 11 maanden oude kind? Je vindt al onze voorbeeldroutines in onze slaapgids met routines voor 0 – 4 jaar. Deze gids bevat routines (en extra tips) voor kinderen van 0 – 4 jaar, gebaseerd op de biologische klok van je kind.

Leer meer over het voedingsschema van een baby

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Voedingsschema baby 9 maanden

Voedingsschema baby 9 maanden

Hoe ziet het voedingsschema van een 9 maanden oude baby eruit? Het schema lijkt steeds meer op die van jou. Je baby van 9 maanden heeft geleidelijk minder fles- of borstvoeding nodig, omdat hij of zij meer vaste voeding eet.  Uitgewerkt voedingsschema baby 9 maanden Gemiddeld krijgt een baby bij 9 maanden nog drie voedingen (fles- of borstvoeding). Daarnaast gaat je baby van 9 maanden doorgaans van 1 naar 2 hele maaltijden op een dag. Dit zie je ook terug in onderstaand voorbeeld voedingsschema bij 9 maanden. Werkt dit nog niet voor jouw baby? Iedere baby leert eten op zijn eigen tempo, dus doe vooral wat voor jullie werkt.  Zorg dat je 9 maanden oude baby voldoende vocht binnenkrijgt, vooral als een melkvoeding vervalt. Bied bijvoorbeeld gedurende de dag een beker met water of lauwe thee aan.  Baby 9 maanden: voedingsschema + routine Een baby van 9 maanden gaat steeds meer vaste voeding eten, waardoor hij minder melkvoeding nodig heeft. Iedere baby is anders, maar een voedingsschema biedt een fijne houvast voor ouders die hun kind vaste voeding leren eten. Dit voedingsschema voor je baby van 9 maanden zorgt voor ritme; je baby raakt gewend aan deze vaste drink- en

Voedingsschema, 
Podcast: Slaaptipsvoorbabys

Podcast: Slaaptipsvoorbabys

Beluister onze nieuwste podcast aflevering over Inbakeren: In de “slaaptipsvoorbabys”- podcast informeren wij over het slaapgedrag van baby’s en peuters, precies zoals je van ons gewend bent. Wij bespreken hier verschillende onderwerpen en nodigen zo nu en dan gasten uit om het met hen te hebben over kinderslaap. We hopen vooral dat we jou met deze podcast net dat stukje meer informatie, verdieping en nuance kunnen geven. Luister je mee? Verschillende onderwerpen passeren de revue In onze podcast worden verschillende onderwerpen besproken die allemaal betrekking hebben op slaap. We nodigen gasten uit die expert zijn binnen hun vakgebied om ook met hen het gesprek aan te gaan. Zo is gerenomeerd neuroloog Steven Laureys te gast en spreken we met hem over het belang van slaap. Ook Ria Blom vertelt in een van de podcasts wat over inbakeren en we gaan in gesprek met Oei ik Groei over “sprongen”. In gesprek verschillende slaapcoaches, ieder met een andere opleiding Zoals te zien was in de uitzending van KRO-NCRV “een wildgroei aan coaches” zijn er de afgelopen jaren veel slaapcoaches bij gekomen. Hoewel dat een mooie ontwikkeling is omdat er zo meer ouders en kindjes aan (nacht)rust worden geholpen kent deze ontwikkeling ook

Methodieken, Ontwikkelingen, Overig, Podcast, Ritme van een baby, Slaapproblemen, Slaapproducten, Slaapregressies, Slaaptrainingen, Tips, Veilig slapen, video, Voedingen, Voedingsschema, Wetenschappelijke onderzoeken, 0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden, 
Voedingsschema baby 10 maanden

Voedingsschema baby 10 maanden

Hoe eet je baby van 10 maanden? Het voedingsschema bij 10 maanden gaat steeds meer overeenkomen met jouw manier van eten. Je baby krijgt nog wel een aantal melkvoedingen per dag, maar eet ook al twee maaltijden met vaste voeding. De maaltijden en tussendoortjes worden ook steeds wat groter.  Iedere baby gaat anders om met vaste voeding. De ene baby van 10 maanden eet al flinke porties vaste voeding, terwijl andere baby’s wat meer moeite hebben met het afbouwen van melkvoedingen. Onthoud dat ieder kind in zijn eigen tempo went. Twijfel je of je baby voldoende eet? Neem dan voor de zekerheid contact op met het consultatiebureau of de huisarts. Uitgewerkt voedingsschema 10 maanden Bij 10 maanden krijgt je baby gemiddeld drie melkvoedingen op een dag en twee maaltijden met vaste voeding. Heeft je baby meer moeite met vaste voeding? Dan kan het voedingsschema er ook wat anders uitzien. Dit voedingsschema bij 10 maanden is vooral een voorbeeld. Kijk wat werkt voor jou en je baby. Onthoud wel dat een routine en voedingsschema het beste werkt als je consequent bent.  Omdat je melkvoedingen afbouwt, is het belangrijk dat je baby voldoende drinkt. Bied gedurende de dag een beker aan met

Voedingsschema, 
De voordelen van routines voor jou én je baby

De voordelen van routines voor jou én je baby

Hoewel sommige ouders zweren bij een routine voor hun kindje, roept het woord ‘routine’ bij veel ouders ook een negatieve reactie op. In dit artikel zetten wij uiteen waarom routines voor veel jonge kindjes toch voordelen kan bieden. Op het gebied van slaap, voedingen. Na dit artikel begrijp je waarom “rust en regelmaat” als de “heilige graal” wordt gezien voor jonge kindjes. In dit artikel vind je: Wat bedoelen wij met een routine? Laten we beginnen met kijken naar wat een routine eigenlijk is. Een routine betekent simpelweg een reeks herhaalde stappen of reeks achtereenvolgende handelingen in een proces. Dit zijn dingen die over het algemeen meerdere of meer dagen achter elkaar nagenoeg elke dag in dezelfde volgorde gebeuren. Hoewel niet iedereen dit beseft heeft bijna ieder mens wel bepaalde routines waar hij of zij overdag (on)bewust gebruik van maakt. Of je nu wel of geen kinderen hebt. Denk hierbij aan een ochtendroutine of avondroutine. Grote kans dat jij ook standaard handelingen hebt die je elke ochtend en avond uitvoert. Denk hierbij aan opstaan, douchen, aankleden, ontbijten en tandenpoetsen. Elke dag en op ongeveer dezelfde tijden worden dezelfde stappen herhaald in hetzelfde proces. Een avondroutine kan er ongeveer zo uitzien:

Overig, Ritme van een baby, Slaaptips, Tips, Voedingsschema, 0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden, 

Andere slaapgidsen

Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldroutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Nieuw! Digitale slaapgids – Veilig slapen

Digitale slaapgids – Veilig slapen

De slaapgids - veilig slapen duikt dieper in de huidige richtlijnen voor veilig slapen van baby's en jonge kinderen.

Oorspronkelijke prijs was: € 7,99.Huidige prijs is: € 5,00.
Slaapgids bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10
review image

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
© 2025 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671 - BTW: NL862218329B01

Ben jij al bekend met slaapregressies?

Bekijk onze slaapgids slaapregressies
9.5/10 - 2630 beoordelingen
slaapregressie gids
Slaaptipsvoorbabys maakt gebruik van cookiesWij gebruiken cookies op deze website om te kunnen analyseren, personaliseren en optimaliseren. Wil je deze cookies accepteren of weigeren?