9.5/10 - 3102 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids

Heeft jouw dreumes slaapproblemen? Veel ouders krijgen te maken met slaapproblemen bij hun dreumes. Sommige dreumesen hebben nooit goed geslapen, terwijl andere opeens slaapproblemen krijgen. Waarom heeft je dreumes slaapproblemen en hoe kan je dit oplossen?

Welke slaapproblemen bij dreumes?

De ene dreumes met slaapproblemen is de andere niet. Er zijn verschillende slaapproblemen met allerlei oorzaken. Veelvoorkomende slaapproblemen bij een dreumes zijn:

  1. Dreumes wil niet naar bed
  2. Dreumes gaat door een slaapregressie
  3. Dreumes valt niet zelfstandig in slaap

Dreumes wil niet naar bed

Is het een strijd om je dreumes naar bed te brengen? Grote kans dat je dreumes het veel te gezellig vindt om naar bed te gaan. Ons advies is om consequent te blijven en een routine aan te houden. Bouw de dag ook wat af vlak voor bedtijd, zodat je dreumes al wat rustiger wordt.

Slaapproblemen dreumes door slaapregressie

Je dreumes gaat door verschillende slaapregressies heen. Een slaapregressie kan je ook zien als een slaapprogressie; de slaapregressie heeft namelijk te maken met een bepaalde ontwikkeling van je dreumes. Slaapregressies bij je dreumes zijn:

Tijdens deze periodes ontwikkelt je dreumes een nieuwe vaardigheid. Veel ouders ervaren dat tijdens een slaapregressie hun dreumes niet meer (goed) wil slapen. Als reactie wordt soms het hele slaapritueel overhoop gegooid, maar dit heeft een averechts effect en kan juist tot nieuwe slaapproblemen leiden.

Niet zelfstandig slapen door slaapassociatie

Een gezonde dreumes heeft ‘s nachts geen voeding meer nodig, waardoor hij kan doorslapen. Toch gaat dit doorslapen niet altijd vanzelf bij een dreumes. Er kunnen slaapassociaties in het spel zijn, waardoor het lijkt alsof je dreumes nog nachtvoeding nodig heeft. Vaak heeft dit niets te maken met honger, maar met niet zelfstandig in slaap kunnen vallen. 

Hulp bij slaapproblemen dreumes

Slaaptipsvoorbabys.nl informeert over het slaapgedrag van dreumesen en andere kinderen (in de leeftijd van 0-4 jaar). We bieden gratis informatie aan op onze website en social media kanalen. Ook leveren we enkele betaalde diensten:

  • Slaapgidsen (e-book)
  • Webinars (via Zoom)
  • Telefonische consults (via Zoom of telefoon)
  • Coachingstrajecten (via Zoom of telefoon)

Inmiddels hebben we al meer dan 10.000 ouders en kinderen aan meer slaap geholpen met onze diensten. Meer weten over de ervaringen van andere ouders? Bekijk dan onze reviews

Slaapproblemen dreumes oplossen: hoe doe je dat?

Is het een struggle om je dreumes naar bed te brengen? Wordt je dreumes ‘s nachts wakker en valt hij of zij niet meer zelf in slaap? Of slaapt je dreumes amper? Een dreumes met slaapproblemen is doorgaans niets om je zorgen over te maken, maar het kan wel erg vervelend zijn en voor gebroken nachten zorgen. Het goede nieuws is dat onze kinderslaapcoaches je relatief eenvoudig kunnen helpen met deze slaapproblemen. 

Wil je de slaapproblemen van je kind achterhalen en oplossen? Wij werken alleen met gecertificeerde en erkende kinderslaapcoaches. Boek je een telefonisch consult of coachingstraject? Dan vul je na betaling een intakeformulier in. Zo hebben onze coaches voor de start van het consult of coachingstraject al een goed beeld van de situatie. Onze coaches werken met verschillende methoden en technieken en zijn opgeleid om maatwerk advies te geven. Dit advies is afhankelijk van de wensen van de ouders, het karakter van het kind en de gehele situatie.

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Baby van 3 weken wil niet alleen slapen

Baby van 3 weken wil niet alleen slapen

 Wil je baby van 3 weken niet in zijn eigen bed slapen of wil hij alleen slapen bij papa of mama op de borst? Een baby van 3 weken slaapt veel en is vaak maar kort wakker tussen de slaapjes door. Wat kan je doen als je 3 weken oude baby overdag niet wil slapen, veel huilt of ‘s nachts onrustig is? In dit artikel vind je een aantal praktische tips.   Hoe slaapt een baby van 3 weken? Een baby van 3 weken oud slaapt meestal veel. Bij de bevalling krijgt een baby melatonine mee van de moeder. Dit slaaphormoon zorgt ervoor dat je kindje in de eerste weken suffig of slaperig is. Hoe slaperig of alert een baby is, is afhankelijk van de hoeveelheid melatonine die is meegegeven tijdens de bevalling. Is je baby van 3 weken slaperig of juist alert? Dit is allebei geen reden tot zorgen. In de eerste weken slaapt een baby meestal de hele dag door. Hij heeft nog geen biologische klok en ziet geen verschil tussen dag en nacht. De slaapjes kunnen kort of lang zijn. Sommige baby’s van 3 weken oud slapen uit zichzelf al wat langer in de nacht, maar focus

Leeftijd, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 
Slaaptips voor baby van 7 maanden

Slaaptips voor baby van 7 maanden

Rond de 7 maanden is je baby ontzettend druk met nieuwe ontwikkelingen en vaardigheden. Je baby heeft zijn slaap nodig om goed te kunnen groeien en leren, maar diezelfde ontwikkelingen kunnen het slaapgedrag van je baby beïnvloeden. Hoe ziet het slaapgedrag eruit bij een baby van 7 maanden en hoe kan een goede routine helpen om de slaap te verbeteren? Hoeveel slaap heeft een baby van 7 maanden nodig? Hoeveel slaap heeft een kind op deze leeftijd nodig en hoe ziet het slaapritme eruit? Een baby van 7 maanden slaapt gemiddeld nog 12 uur ‘s nachts en heeft daarnaast overdag nog gemiddeld 2 uur en drie kwartier slaap nodig. Ons advies is om de slaap overdag te verdelen over 3 dutjes met een wakkertijd van 2,5 uur, maar ook dit is een richtlijn. Sommige baby’s kunnen nog niet zo lang wakker zijn, terwijl andere kinderen op deze leeftijd de namiddagdut niet meer nodig hebben. Het is vooral belangrijk om te onthouden dat iedere baby anders is. Niet iedere baby heeft evenveel slaap nodig en ook het slaapritme kan ontzettend verschillen. Dit is allemaal heel normaal. Baby 7 maanden wil niet slapen Veel ouders ervaren rond de leeftijd van 7 maanden

Leeftijd, Slaaptips, 
Baby wil niet in eigen bed slapen

Baby wil niet in eigen bed slapen

Je baby wil niet in zijn eigen bed slapen: hoe kan dit? Sommige baby’s slapen als een roos in hun eigen bed, terwijl andere baby’s het liefste bij papa en mama in slaap vallen of in de kinderwagen. Moet je baby eigenlijk in een eigen bed slapen en wat kan je doen om hierbij te helpen? Moet baby in eigen bed slapen? Het algemene advies is om je kleintje altijd in een eigen ledikant of co-sleeper te leggen. Het bedje kan op de babykamer staan of bij de ouders op de kamer. Veel ouders houden hun kindje de eerste weken of maanden graag in de buurt en slapen met hun baby op de kamer. Er is hier geen goed of fout, doe vooral wat voor jullie werkt. Wil je meer weten over een soepele overstap naar de babykamer, lees dan dit artikel: baby laten wennen aan eigen kamer. Waarom wil baby niet in eigen bed slapen? Wil je baby niet in zijn eigen bed slapen? Sommige baby’s slapen heerlijk in hun eigen bed, terwijl andere kinderen hier wat meer moeite mee hebben. Er zijn ook baby’s die eerst goed slapen in een eigen bed, maar dan ineens niet meer. Dit

Slaaptips, 
Hoe baby laten doorslapen?

Hoe baby laten doorslapen?

Veel ouders kunnen niet wachten totdat hun baby eindelijk doorslaapt. Maar vanaf wanneer gaat je baby doorslapen? Dit is afhankelijk van meerdere factoren en niet goed te voorspellen. Sommige baby’s slapen al door bij 8 weken, terwijl andere baby’s bij 6 maanden nog wakker worden. Wat kan je doen om je baby te helpen met doorslapen? Wat is doorslapen precies? De term ‘doorslapen’ wordt veel gebruikt om aan te geven dat een baby in de nacht goed en lang slaapt. Het is goed om te weten dat doorslapen lichamelijk gezien niet mogelijk is. Zelfs volwassenen worden een aantal keer per nacht wakker. Dit gebeurt vaak onbewust, omdat zij direct de ene slaapcyclus aan de andere kunnen koppelen. Een jonge baby moet nog leren om de ene slaapcyclus aan de andere te koppelen en heeft daarnaast regelmatig behoefte aan voeding in de nacht. Wanneer slaapt baby door? Het is niet precies te voorspellen wanneer je baby gaat doorslapen. Meerdere factoren spelen een rol bij het doorslapen van je baby. Daarnaast zijn er ook baby’s die aan alle factoren voldoen en alsnog nachtvoeding nodig hebben tot 8-9 maanden. Dit kan verschillende redenen hebben, maar is meestal niet iets om je zorgen over

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldroutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10
review image

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
© 2025 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671 - BTW: NL862218329B01

Ben jij al bekend met slaapregressies?

Bekijk onze slaapgids slaapregressies
9.5/10 - 2630 beoordelingen
slaapregressie gids
Slaaptipsvoorbabys maakt gebruik van cookiesWij gebruiken cookies op deze website om te kunnen analyseren, personaliseren en optimaliseren. Wil je deze cookies accepteren of weigeren?