9.5/10 - 2833 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
Is mijn baby ziek of zijn het doorkomende tandjes - slaaptipsvoorbabys
Slaaptips0-16 weken, 1-2 jaar,

Het is midden in de nacht en je probeert al wiegend je huilende baby te kalmeren. Meestal gaat het slapen prima maar plotseling lijkt dit helemaal omgeslagen. Er wordt minder geslapen, minder gegeten en je weet zeker dat er iets aan de hand is. Maar…is je baby ziek of heeft hij misschien last van doorkomende tandjes? Of allebei? Of is er toch iets anders aan de hand…Als ouder kan het lastig zijn om in te schatten wat er aan de hand is met je kindje. In dit artikel geven wij een paar tips hoe je toch het verschil tussen doorkomende tandjes en een andere vorm van ongemak kunt zien.

De volgende dag krijg je allerlei goedbedoelde adviezen zoals dat je je baby gewoon had moeten laten (uit)huilen “hij moet toch leren zichzelf te kalmeren” anders zal hij eraan wennen om in slaap gewiegd te worden. Of “Je moet hem leren wie de baas is”. En hoewel dit (onterechte) advies in sommige gevallen wel degelijk elementen van waarheid kan bevatten is ons advies toch om niet direct te starten met een slaaptraining.

Wanneer jouw baby zich plotseling anders gedraagt, anders slaapt of anders eet, is ons advies om een stapje terug te nemen, de situatie te overzien, voordat je iets verandert en/of aan de slag gaat met een slaaptraining.

In dit artikel vind je:

  • Is het niet altijd “tandjes krijgen”?
  • Wanneer krijgen baby’s tandjes?
  • Hoe weet ik of mijn kindje tandjes krijgt?
  • Hoe een baby die tandjes krijgt beter te laten slapen?
  • Signalen dat je baby niet lekker is
  • Onze persoonlijke ervaringen na meer dan duizend(en) slaapconsults

Is het niet altijd tandjes krijgen?

Grootouders, vrienden, buren en zelfs sommige medische professionals (en bijna alle anderen met goedbedoelde adviezen) houden ervaren om “doorkomende tandjes” overal de schuld van te geven. Is je baby chagrijnig? Dat komen er vast tandjes door. Drinkt je baby niet goed? Ook dat ligt aan de tandjes die doorkomen. Wordt er niet goed geslapen? Doorkomende tandjes it is!

De realiteit is dat doorkomende tandjes helemaal niet voor zoveel overlast zorgen. Wanneer jouw baby wel last heeft van doorkomende tandjes is dat meestal wanneer de tand daadwerkelijk door het tandvlees heen breekt en we weten dat dit van zeer korte duur is, een dag of twee, drie. In dit geval zie je dus echt een tandje doorkomen. Dit is de enige echte aanwijzing die je nodig hebt of het ongemak van je baby wordt veroorzaakt door tanden. Als je een tand niet letterlijk kunt zien exploderen in de mond van je baby, dan is de conclusie zeer waarschijnlijk dat het veranderde gedrag NIET te wijten is aan doorkomende tandjes.

Laat je dus vooral niet te veel misleiden door “kinderziektes” symptomen die niet echt te wijten zijn aan doorkomende tandjes.

Rond de 3 á 4 maanden ondergaan baby’s heel wat ontwikkelingsveranderingen die lijken op tandjes krijgen. Ze beginnen alles in hun mond te stoppen, ze beginnen te kwijlen – dit is normaal en het is dus zeker niet altijd gekoppeld aan tandjes krijgen (leuk feit: het is eigenlijk allemaal voorbereiding op het eten van vast voedsel!).

Baby’s hebben ook een aanzienlijke achteruitgang in hun slaap rond de leeftijd van 4 maanden, en ook dit heeft niets met tanden te maken! Dit is meestal te wijten aan de 4 maanden slaapregressie en veel baby’s die nog niet goed genoeg hebben geleerd om zelfstandig in slaap te vallen worden opeens vaak wakker ‘s nachts.

Dit betekent niet per definitie dat ze tanden krijgen. Of ziek zijn.

Wanneer krijgen baby’s tandjes?

De leeftijd waarop baby’s hun eerste tandjes krijgen kan nogal verschillen. Sommige baby’s kunnen hun eerste tandjes krijgen vóór 4 maanden, anderen pas rond de 12 maanden. De meeste baby’s krijgen echter hun eerste tandjes door rond de leeftijd van 6 maanden. De eerste tandjes die doorkomen zijn meestal hun onderste voortanden. Zoals te zien is in de afbeelding hieronder krijgen de meeste kindjes hun volledige gebit tussen de 5/6 maanden en de drie jaar. Wanneer elke tand voor extreme ongemak zou zorgen zou dit betekenen dat er in de eerste drie jaar amper geslapen zou kunnen worden.

slaaptipsvoorbabys - baby doorkomende tanden

Hoe weet ik of mijn kindje tandjes krijgt?

Melktanden kunnen wel degelijk tevoorschijn zonder pijn of ongemak. Sommige ouders zijn dan ook verrast als ze opeens een eerste tandje aantreffen. Er zijn ook baby’s die wel wat ongemakken ervaren. Hieronder een lijst met veelvoorkomende ongemakken die te wijten kunnen zijn aan doorkomende tanden:

  • Tandvlees is pijnlijk en rood op de plek waar de tand doorkomt
  • Verhoging
  • Een rode wang
  • Uitslag op het gezicht
  • Er wordt meer aan het oor gezeten
  • Er wordt geknaagd en gekauwd op allerlei objecten
  • Er wordt minder goed geslapen

Kunnen doorkomende tandjes braken veroorzaken?

Een veelvoorkomende vraag van ouders is of doorkomende tandjes de oorzaak kan zijn van plotseling braken. Als je kindje ziek is en opeens braakt is de kans klein dat dit wordt veroorzaakt door doorkomende tanden. Als je je zorgen maakt is ons advies om contact op te nemen met een arts.

Kunnen doorkomende tandjes koorts veroorzaken?

Kunnen baby’s koorts krijgen van doorkomende tandjes? Ook dit is een veelgestelde vraag van ouders. Hoewel we weten dat doorkomende tandjes een temperatuur verhoging kan geven, is het onwaarschijnlijk dat tandjes krijgen de oorzaak is van een hoge temperatuur en dus koorts. Ook in dit geval is ons advies om, wanneer je je zorgen maakt, contact op te nemen met een medisch specialist zoals een arts.

Wanneer je het gevoel hebt dat je baby echt niet lekker is en er grote veranderingen zijn in het slaap- of eetpatroon is het aannemelijker dat er iets anders aan de hand is dan doorkomende tandjes.

Hoe een baby die tandjes krijgt beter te laten slapen?

Voor het grootste deel is tandjes krijgen eigenlijk maar een paar dagen ongemakkelijk of vervelend voor je baby. Alleen op het moment wanneer het tand door het oppervlak van het tandvlees heen breekt kan het zijn dat er pijn wordt ervaren. Dit moment kun je dus altijd zien. Maar zelfs dan veroorzaakt het meestal geen langdurige verstoring van de slaap van een baby of overmatig wakker worden.

Wanneer je baby overdag amper last lijkt te hebben van doorkomende tandjes, is dit een duidelijk signaal dat hij er ‘s nachts ook geen last van zal hebben. Als baby’s ‘s nachts liggen, wordt hun bloeddruk zelfs verlaagd, zodat pijn juist minder ongemakkelijk zou moeten zijn dan tijdens het wakker zijn/rechtopstaan of zitten.

Als het geen tandjes zijn, wat is er dan aan de hand?

Allemaal leuk en aardig maar als het geen tandjes zijn waar mijn baby last van heeft, wat is er dan aan de hand waarom mijn baby niet (meer) wil slapen? Wanneer je een griep of andere ziektes hebt uitgesloten, ons artikel over hoe je weet of je kind ziek is kan je hier bij helpen, is ons advies om te kijken naar de routine overdag. Wordt er overdag misschien te veel of te weinig geslapen? Dit kun je bekijken in onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines. Wanneer je zeker weet dat de slaap- en eetroutine “in orde” zijn, en ook de slaapomgeving in orde is, is ons advies om te kijken of er ‘s nachts bepaalde patronen zijn ontstaat dat het je baby niet meer lukt om zelfstandig in slaap te vallen. Wanneer een baby niet of niet meer zelfstandig in slaap kan vallen, lukt het een baby vaak ook niet om, na een of meerdere slaapcycli, zichzelf opnieuw in slaap te krijgen.

Onze persoonlijke ervaring na meer dan duizend(en) slaapconsults

Tijdens een slaapconsult kwamen ouders bij ons vanwege het feit dat een baby opeens anders sliep. Hoewel ze dachten aan tandjes wilden ze het toch graag met ons bespreken, omdat het al langer dan een week leek te duren. Daarnaast werd hun baby vroeg wakker en leek zichzelf moeilijk weer in slaap te kunnen krijgen. Ook het middagdutje leek maar niet meer te lukken. Na een kort gesprek waarin er goed werd doorgevraagd kwam naar voren dat hun baby wel opvallend veel aan haar oor zat. Ouders volgen onze routine op het gebied van voedingen én slaap dus er was geen sprake van te veel of te weinig slaap overdag en het kindje kon ook zelfstandig in slaap vallen en zichzelf weer terug in slaap brengen. Omdat alles leek te kloppen en er aan het oor werd gezeten, verwezen wij door naar de huisarts. Hier leek alles in orde. De arts gaf aan dat ze misschien niet helemaal lekker was of -je raadt het al- tandjes kreeg. Dus samen met de ouders, besloten we om toch wat wijzingen aan te brengen in de overdag routine. Misschien had dit kindje net wat meer of minder slaap nodig. Na wat kleine aanpassingen in de routine (overdag wat meer en wat minder slaap) te hebben getest, leek het er niet beter op te worden. Echter viel het de ouders op dat het kindje steeds meer en harder aan haar oor begon te zitten. Ook viel het op dat het kindje niet zo veel huilde in bed. Het leek alsof ze wel wilde slapen, maar het niet lukte. De slaapomgeving was in orde en we wisten vrijwel zeker dat ze niet door andere omstandigheden wakker werd, zoals te warm of te koud aangekleed. Het was vervelend voor de ouders omdat wij ze niet leken te kunnen helpen. Ook wij wisten niet zo goed meer wat we moesten doen. Na team overleg besloten we toch dat het wijs was om de ouders opnieuw naar de huisarts te verwijzen. Het was inmiddels zo’n anderhalve week later. Dit keer kon de huisarts wel degelijk wat vinden, namelijk een oorontsteking. Na een paar dagen antibiotica merkten de ouders direct verschil en leek ze eigenlijk weer een perfecte slaper.

De conclusie van ons verhaal? Wanneer je merkt dat je kindje zich anders gedraagt en er overdag een prima routine is die past bij de leeftijd en je kindje bovendien normaal in een passende routine zit kan het altijd zijn dat er iets anders aan de hand is. Het kan nooit kwaad om in dat geval een huisarts te raadplegen. En het kan dus goed zijn dat een huisarts in eerste instantie niets kan vinden maar er wel degelijk wat aan de hand is. Blijf dus altijd scherp en volg hierin je eigen gevoel. Hoewel dit uitzonderingen zijn kan het nooit kwaad om hier rekening mee te houden.

Onze ervaring is dat wanneer er langer slechter of anders wordt geslapen dit meestal NIET te wijten is aan doorkomende tandjes maar aan andere zaken. Meestal ligt het aan het niet of niet voldoende zelfstandig in slaap kunnen vallen en/of de slaap- en eetroutine overdag. Wanneer er opeens anders wordt geslapen terwijl er voorheen wel goed werd geslapen en je zeker weet dat je kindje in een juiste routine zit, kan het nooit kwaad om een huisarts te bezoeken. Wil je persoonlijke hulp om je kindje beter te laten slapen? Tijdens een consult gaan wij aan de hand van een uitgebreid intakeformulier bekijken hoe we de situatie kunnen verbeteren. Onze gecertificeerde slaapcoaches staan voor je klaar!

Categorieën
Overig, Slaapproblemen, Slaaptips, Tips,
Leeftijden
0-16 weken, 1-2 jaar,
Delen
Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Hoe creëer je een fijne bedtijd routine en waarom is het zo belangrijk?

Hoe creëer je een fijne bedtijd routine en waarom is het zo belangrijk?

Een routine hanteren voor je baby of peuter is een gemakkelijke en effectieve manier om aan te geven dat het bijna bedtijd is. Doe je dit van jongs af aan dan zal je baby de opeenvolging van handelingen gaan herkennen. Het helpt je baby om tot rust te komen en makkelijker in slaap te vallen. Juist ook op de momenten dat je er zelf niet bent om je baby naar bed te brengen. In dit artikel vind je meer informatie over het creëren van een bedtijd routine. We beantwoorden de volgende vragen: Voorbeeld bedtijd routine baby 6 maanden Hieronder vind je een voorbeeld van een bedtijd routine voor een baby van 6 maanden met een bedtijd van 19:00 (zoals wij adviseren in ons voorbeeldroutine) 18:00 Badje18:10 Afdrogen en een fijne massage met olie18:10 Slaapkleding aan doen, een liedje zingen of een boekje lezen18:15 Voeding18:50 Klaar met voeden. Doe het slaapzakje aan, knuffel met je baby en zing een liedje. Leg je baby in bed, zeg je baby gedag en doe de lichten uit. 19:00 Klaar om te gaan slapen. Baby’s houden van voorspelbaarheid.  Ze kunnen al vrij jong patronen herkennen en begrijpen.Pas deze routine zo consistent mogelijk toe en je zult merken

Ritme van een baby, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 4-12 maanden, 
Gebroken nachten: oorzaken en verwachtingen

Gebroken nachten: oorzaken en verwachtingen

De magische uitdrukking “de hele nacht doorslapen” spreekt ons als ouders zeker aan, tot het punt waarop ouders zich zorgen gaan maken als hun baby op een bepaalde leeftijd nog niet “doorslaapt”. De werkelijkheid is dat er veel factoren zijn die bijdragen aan het vermogen van je baby om ‘s nachts goed te slapen. In dit artikel delen wij wat wij beschouwen als realistische verwachtingen rond de nachtrust van je baby, en ook enkele veel voorkomende oorzaken van ‘s nachts wakker worden op verschillende leeftijden. Ik voeg hier een kleine disclaimer aan toe, niks moet, wij delen deze informatie om je te informeren. Mensen voeden op zoveel verschillende manieren op en wij zijn hier niet om te oordelen of je te dwingen om de ene of de andere kant op te gaan. We zijn hier om hulp te bieden, vanuit onze positie van ervaring, als je hulp wilt. Als je tevreden bent met de nachtrust van je baby of niet gelooft dat baby’s de hele nacht door kunnen/moeten slapen, dan is het volgende artikel waarschijnlijk niet voor jou. Als je echter wat hulp wilt bij mogelijke redenen waarom je baby ‘s nachts wakker wordt, lees dan verder! In dit artikel:

Dutjes, Ontwikkelingen, Slaapproblemen, Slaapregressies, Slaaptips, Slaaptrainingen, Tips, 1-2 jaar, 4-12 maanden, 
slaaptipsvoorbabys

Slaapcyclus van een baby

Een baby slaapt anders dan een volwassene en heeft meer slaap nodig. Maar het verschil in slaap zit hem niet alleen in de hoeveelheid slaap, baby’s hebben ook een andere slaapcyclus. In dit artikel leggen we je wat meer uit over het verschil tussen de slaapcycli. Wat is een slaapcyclus? Een slaapcyclus bestaat uit verschillende slaapfasen. De slaapcyclus van een volwassene duurt ongeveer 90 tot 120 minuten en tijdens deze slaapcyclus doorlopen we een zo’n 4 slaapfasen. Van de NREM-slaap, diepe slaap tot de REM-slaap.  We starten onze slaapcyclus met de NREM-slaap, een overgangsfase tussen wakker zijn en slapen. Deze lichte slaap gaat langzaam over in een diepe slaap. Vanuit deze diepe slaap gaan we aan het einde van de slaapcyclus over naar de REM-slaap. REM staat voor Rapid Eye Movement. Deze laatste slaapfase wordt ook wel de droomfase genoemd en onze hersenen zijn tijdens deze REM-slaap heel actief. Deze fase duurt ongeveer 20 minuten en na de REM-slaap worden we kort wakker voordat we een nieuwe slaapcyclus starten, maar hier merken we ‘s nachts vrijwel niets van. Hoe werkt de slaapcyclus van een baby? Een baby doorloopt net als een volwassene een slaapcyclus. Slaapwetenschappers verschillen van mening over het exacte

Dutjes, Ontwikkelingen, Slaaptips, 0-16 weken, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 3-4 jaar, 4-12 maanden, 
Baby van 8 weken wil niet slapen overdag

Baby van 8 weken wil niet slapen overdag

 Een baby van 2 maanden kan steeds langer wakker zijn tussen de slaapjes door en slaapt ook minder lang dan in de allereerste weken. Veel ouders merken dat hun baby van 8 weken een stukje alerter of wakkerder is. Wil je baby van 8 weken niet goed slapen, huilt hij veel als je hem weglegt of valt hij niet zelf in slaap? Dit zijn allemaal veelvoorkomende problemen waar ouders tegenaan lopen. In dit artikel leggen we uit hoeveel slaap je baby van 8 weken nodig heeft en wat je kan doen om hem beter te laten slapen. Baby 2 maanden: hoeveel slaap overdag? Is je baby 2 maanden / 8 weken oud? Gemiddeld slaapt een 2 maanden oude baby overdag nog 5 uur en een kwartier. Slaapt jouw baby meer of minder? Dat is heel normaal, iedere baby is tenslotte anders. Een baby van 8 weken kan gemiddeld 1,5 uur wakker zijn tussen de slaapjes, maar ook dit verschilt van baby tot baby.  Vanaf deze leeftijd wordt regelmaat steeds belangrijker voor je kindje. Zorg voor een goede slaaproutine, zodat je baby herkent wanneer het tijd is om te gaan slapen. wanneer jouw baby herkent wat de slaaproutine is, is de

Leeftijd, 0-16 weken, 

Andere slaapgidsen

Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldroutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Deze slaapgids biedt alle informatie die je nodig hebt op het gebied van slaap in de leeftijd van 4 t/m 12 maanden. Van voorbeeldroutines tot aan voedingen tot aan slaaptrainingen tot aan de biologische klok tot aan slaapregressies.

 25,00
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Vakantiegids

Digitale slaapgids – Vakantiegids

Deze slaapgids geeft alle informatie die je nodig hebt wanneer je met je kindje(s) op vakantie gaat.

 12,50
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Slaapregressies

Digitale slaapgids – Slaapregressies

Deze slaapgids heeft alle informatie over slaapregressies voor je gebundeld. Deze gids geef je meer inzicht in de 7 slaapregressies: Wat is een slaapregressie, hoe kun je een slaapregressie herkennen en vooral: Wat kun je doen als je kindje in een slaapregressie is belandt?

 7,99
Slaapgids bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 2.5 jaar t/m 4 jaar n krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 2.5 jaar t/m 4 jaar

 30,00
Masterclass bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In -de tweede druk van- het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10
review image

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Hidden
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671 - BTW: NL862218329B01

Ben jij al bekend met slaapregressies?

Bekijk onze slaapgids slaapregressies
9.5/10 - 2630 beoordelingen
slaapregressie gids