9.5/10 - 3100 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
0-16 weken, 4-12 maanden,

Een veelvoorkomende vraag van veel ouders is “Hoe weet ik wanneer mijn baby genoeg heeft gehad? Zal mijn baby vanzelf stoppen wanneer hij vol zit? Hoelang zal dat duren?” Dit zijn vragen waar je waarschijnlijk nog nooit eerder aan hebt gedacht, maar nu lijkt het alsof er alleen maar vragen zijn over voeding!

Als je ouder wordt, is er veel advies online, in boeken en van familie en vrienden. Je ziet door de bomen het bos niet meer.

In dit artikel:

  • Hoe je kunt weten of je baby honger heeft of vol zit
  • Overvoeden
  • Kieskeurig eten
  • Voeden en slaap

Als je ondersteuning nodig hebt bij het voeden of slapen van je baby, bekijk dan onze diensten of pagina ‘zelf aan de slag‘. Hier vind je leeftijdsspecifieke informatie om ervoor te zorgen dat je baby op de beste tijden gedurende de dag eet en slaapt.

Wanneer je baby wordt geboren, is zijn circadiaanse ritme in het begin helemaal uit balans! Dit betekent dat je baby op alle verschillende tijden van de dag en nacht gaat slapen en voeden.

De voedingen van je baby zullen in het begin waarschijnlijk vrij frequent zijn, omdat zijn maagje heel klein is! De maagcapaciteit van een pasgeborene is slechts ongeveer 20 ml, dus je kunt begrijpen waarom ze zo vaak moeten worden gevoed.

Naarmate je baby groeit, groeit ook zijn eetlust. Bij een maand oud zal de maagcapaciteit van je pasgeborene met 5-7 keer de oorspronkelijke grootte zijn toegenomen. Het is eigenlijk best verbazingwekkend!

Tegen de tijd dat je baby 6-8 weken oud is, zou hij in een voorspelbaarder patroon van voeden en slapen moeten komen.

Als je borstvoeding geeft, wordt je baby efficiënter in het voeden, wat betekent dat hij meer melk binnenkrijgt, maar de duur van de voedingen kan hetzelfde blijven of zelfs korter worden. Je kunt meer lezen over borstvoeding HIER.

Als je flesvoeding geeft, zul je waarschijnlijk merken dat je baby rond deze tijd grotere hoeveelheden gaat drinken. Je kunt meer informatie vinden over flesvoeding HIER.

Hoe weet je of je baby honger heeft?

Tekenen dat je baby honger heeft zijn:

  • Hun hoofd heen en weer draaien op zoek naar de borst of fles speen
  • Het openen en sluiten van het mondje
  • Bewegelijk, actiever worden
  • Zuigen op hand of vingers Als je merkt dat je pasgeboren baby een van deze dingen doet, probeer dan een voeding aan te bieden. Baby’s zijn heel goed in het zelf reguleren van hun melkinname, dus als ze geen honger hebben, zullen ze geen voeding nemen.

Soms kunnen deze “honger” tekens iets anders betekenen. Als je je baby een voeding hebt aangeboden en hij niet geïnteresseerd was, kan het zijn dat hij eigenlijk:

  • Moe zijn is oververmoeid – hoe lang is je baby al wakker? Een rusteloze of onrustige baby is vaak een oververmoeide baby!
  • Geborgenheid willen – een knuffel, dragen in een draagdoek of huid-op-huidcontact kan helpen om je baby gerust te stellen en te kalmeren.
  • Een schone luier nodig hebben – sommige baby’s zijn gevoeliger voor het nat of vies zijn van een luier
  • Worstelen van ongemak – dit kan scheetjes laten zijn, krampjes, reflux of een allergie zijn, we zullen hier later meer in detail naar kijken.

Hoe weet je dat je baby genoeg heeft gehad?

  • Je baby is ontspannen en tevreden na een voeding – als je baby nog steeds hongersignalen toont, is hij misschien niet vol
  • Wegduwen van de borst of fles.
  • Baby sluit zijn mond.
  • Geen interesse als je meer melk aanbiedt
  • Handen zijn ontspannen en open
  • Zorg ervoor dat je baby na het voeden goed boert. Soms kan je denken dat je baby vol zit, maar wat hij eigenlijk nodig heeft is een goede boer! Als de lucht is ontsnapt, kan de voeding worden afgemaakt.

Op goede, volledige voedingen zal je kleintje het langer vol kunnen houden, wat betekent dat er waarschijnlijk beter wordt geslapen en dat jij meer rust krijgt!

Je weet dat je baby genoeg melk binnenkrijgt als ze aankomen in gewicht, genoeg natte luiers hebben en 3 uur tussen voedingen kunnen uithouden. Als je baby niet aan al deze criteria voldoet, kan dit duiden op een onderliggend voedingsprobleem waar we het later meer over zullen hebben…

Kan je een baby overvoeden?

Een van de grootste zorgen die we als ouders kunnen hebben, is of je je baby niet te veel voeding geeft.
Je kunt echter opgelucht ademhalen, omdat baby’s veel beter zijn in het reguleren van hun melkinname dan we denken!

De meeste baby’s, vooral baby’s die borstvoeding krijgen, zullen gewoon stoppen met drinken als ze genoeg hebben gehad. Als je baby zich van je afwendt of zijn mond sluit, betekent dit dat hij geen interesse meer heeft in melk.

Houd er rekening mee dat de eetlust van baby’s van dag tot dag kan variëren. Vaak wanneer je een ritme hebt gevonden met voeden, kan je baby je verrassen door niet zo vaak of zoveel te willen eten als normaal. Of ze kunnen een groeispurt doormaken en lijkt het alsof je ze niet vol krijgt omdat ze alleen maar willen eten!

Beide kunnen perfect normaal zijn. Als je echter merkt dat je kleintje niet zoveel natte of vieze luiers heeft, neem dan contact op met de huisarts of het consultatiebureau om iets anders uit te sluiten, zoals ziekte.

Soms kan je baby na het voeden wat melk teruggeven en dit kan ons doen twijfelen of we ze te veel hebben gevoed. Baby’s spugen vaak door een onvolgroeide klep aan de onderkant van hun slokdarm, die melk kan terug laten stromen en ervoor zorgt dat ze wat van hun melk teruggeven. Naarmate baby’s ouder worden en hun spieren sterker worden, zal dit vaak afnemen, vooral als ze rechtop kunnen zitten.

Zorg er intussen voor dat je je baby goed laat boeren na een voeding. Als je merkt dat je kleintje kleine, frequente voedingen neemt of wat van hun melk teruggeeft, kan dit te wijten zijn aan lucht die vastzit in hun maag. Overweeg dus om ze halverwege hun voeding te laten boeren. Het is net zo belangrijk om borstgevoede baby’s te laten boeren als flesgevoede baby’s.

Het is zeldzaam, maar technisch gezien is het mogelijk om een flesgevoede baby te veel te voeden, omdat ze niet dezelfde controle hebben over de stroom melk uit de fles vergeleken met de borst.

Onrust tijdens voeden

Je doet misschien alles wat je kunt om de hongersignalen van je baby te volgen, maar er lijkt iets niet helemaal goed te gaan tijdens het voeden en je kunt er niet de vinger op leggen.

Je zou kunnen opmerken dat je baby:

  • Vaak van de borst of fles afkomt tijdens het voeden
  • Het hoofd zijwaarts beweegt tijdens het voeden
  • Moeite heeft met aanhappen aan de borst of fles
  • Klikkende geluiden maakt tijdens het voeden
  • Zich ongemakkelijk voelt, zelfs na het voeden
  • Veel melk teruggeeft
  • Huilt tijdens of na het voeden
  • Worstelt met veel krampjes en scheetjes
  • In extreme gevallen, voeding weigert of gewicht verliest

Als je baby moppert tijdens het voeden, is het belangrijk om te proberen de oorzaak te achterhalen van wat er aan de hand is. Dus, wat zou het kunnen zijn?

Reflux

Zoals we eerder al vermeldden, is het gebruikelijk dat baby’s melk teruggeven vanwege een onvolwassen slokdarmklep. Reflux is echter anders. Dit is wanneer je baby onverteerde melk en maagzuur terugbrengt. Het zuur veroorzaakt pijn bij je kleintje, waardoor voeden een onaangename ervaring voor hen kan zijn.

Als je baby niet veel melk teruggeeft, maar je wel veel van de bovengenoemde symptomen van onrust tijdens een voeding opmerkt, kan het zijn dat ze last hebben van verborgen reflux. Dit is wanneer de melk en het zuur omhoog komen en pijn veroorzaken, maar ze het toch doorslikken.

Tongriem

Een tong of lipbandje kan van invloed zijn op de voeding van uw baby, omdat ze mogelijk niet effectief kunnen aanhappen, wat betekent dat ze niet in staat zijn om zoveel melk over te dragen. Dit kan leiden tot kleinere, meer frequente voedingen gedurende dag en nacht.

Als uw baby geen goede aanhap kan krijgen, is de kans groot dat ze extra lucht binnenkrijgen, wat resulteert in meer lucht en een onrustige baby.

Allergieën

Als je kind een allergie heeft, zoals een koemelkeiwit-allergie, kan dit een grote invloed hebben op hun voeding en kunt u een reeks allergische reacties opmerken.

Als je borstvoeding geeft, kunnen voedselallergenen via uw moedermelk aan uw baby worden doorgegeven. Dus uw baby kan een allergische reactie hebben op iets in uw dieet. De meeste allergenen die via moedermelk worden doorgegeven, resulteren waarschijnlijker in een vertraagde allergische reactie in plaats van een directe reactie. We raden u aan medisch advies te vragen als u zich zorgen maakt dat uw kind een allergie heeft.

Voeding en slaap

Het zal waarschijnlijk geen verrassing zijn dat voeding en slaap hand in hand gaan. Als je kind moeite heeft met voeden, misschien vanwege een van de hierboven besproken redenen, dan is het geen wonder dat ze ook moeite zullen hebben om te slapen! Als je baby hongerig is of enige vorm van pijn of ongemak heeft, zullen ze gewoon niet in staat zijn om zichzelf te kalmeren of goed in slaap te vallen.

Als het gaat om nachtvoedingen, hebben baby’s een bepaalde hoeveelheid melk nodig die ze elke dag moeten binnenkrijgen om aan hun caloriebehoeften te voldoen. Dit hangt af van hun leeftijd, geslacht, gewicht en andere factoren en verandert voortdurend. Hoe meer melk uw baby overdag drinkt, hoe minder waarschijnlijk ze ’s nachts wakker zullen worden om te voeden.

Totdat een baby vast voedsel begint te eten, worden 1-2 nachtvoedingen als behoorlijk normaal beschouwd. Tussen 4-6 maanden, wanneer baby’s klaar zijn om vast voedsel te beginnen, zullen ze ook vaak ’s nachts wakker worden voor een extra voeding. Zodra uw baby volledig over is op vast voedsel, meestal ergens tussen de 6-8 maanden, zouden ze in staat moeten zijn om de hele nacht door te slapen zonder een melkvoeding nodig te hebben.

Als je baby kleine, frequente voedingen gedurende de dag en/of nacht neemt, kan dit wijzen op een snackvoedingspatroon. Helaas zullen deze korte voedingen hen niet lang genoeg een vol gevoel geven en zal je een baby snel weer moeten voeden. Dit kan betekenen dat je baby vroeg wakker wordt uit dutjes of vaak ’s nachts wakker wordt om te voeden. Je kunt proberen volledige voedingen gedurende de dag te stimuleren door langzaam de tijd tussen de voedingen te vergroten.

Een aantal tips

  • Volg het ritme van je baby – als hij aangeeft dat hij genoeg heeft gehad, forceer hem dan niet om meer te drinken.
  • Onthoud dat de eetlust van je baby van dag tot dag kan verschillen en verandert naarmate hij groeit.
  • Let op de hongersignalen van je baby en bied een voeding aan voordat hij te hongerig wordt en begint te huilen – als dit gebeurt, kalmeer hem dan eerst en geef daarna voeding
  • Vertrouw op je gevoel – als er iets niet goed voelt, raadpleeg dan een medisch professional/lactatiekundige voor ondersteuning en advies.
Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Het 4’s Ritueel

Het 4’s Ritueel

Als je op zoek bent naar een liefdevolle en geliefde manier om je baby al vanaf jonge leeftijd zelf in slaap te leren vallen, dan is het 4S ritueel een populaire methode om te proberen. Maar wat is het 4S ritueel precies en hoe werkt deze methode? Lees het in dit artikel en/of bekijk onze video hieronder over het 4’s ritueel. Wat is het 4S ritueel? Het 4S ritueel is een bekende methode in de wereld van de babyslaap. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat je er direct na de geboorte mee kunt beginnen en je baby op een vriendelijke manier leert om zelfstandig in slaap te vallen.  De 4S slaapmethode dankt zijn naam aan de vier verschillende stappen die worden doorlopen: setting the stage, swaddling, sitting en sush-pat. Het gaat dus om de Engelse namen van het ritueel. In het Nederlands zijn de stappen als volgt: slaapomgeving klaarmaken, inbakeren, zitten, sh-en en kloppen.  Hoe werkt het 4S ritueel? Wil je je baby met behulp van het 4S ritueel zelfstandig in slaap leren vallen? Het 4S ritueel bestaat uit 4 stappen die je voor ieder slaapje doorloopt. De eerste drie stappen doorloop je altijd, de vierde stap is

Dutjes, Methodieken, Slaaptips, Slaaptrainingen, Tips, video, 0-16 weken, 
Slaaptips voor baby van 4 maanden

Slaaptips voor baby van 4 maanden

Jonge kinderen hebben veel baat bij regelmaat en structuur, maar veel ouders vinden het lastig om hun baby aan een routine te laten wennen. Vanaf 4 maanden is de biologische klok ontwikkeld en gaat het aanleren van een routine steeds beter. Wat kan je qua slaap verwachten bij een baby van 4 maanden en hoe kan je helpen jouw baby beter te laten slapen? Hoeveel slaapt een baby van 4 maanden? Hoeveel slaap heeft een baby van 4 maanden ongeveer nodig? Gemiddeld slaapt een baby van 4 maanden nog zo’n 12 uur ‘s nachts en 4 uur overdag. Onthoud dat dit slechts gemiddelden zijn en dat iedere baby anders is. Baby’s moeten nog leren hoe ze een goed slaapritme opbouwen en daarnaast heeft niet iedere baby evenveel slaap nodig. Kijk dus vooral naar wat werkt voor jou en je baby. Op deze leeftijd wordt het wel steeds belangrijker om rekening te houden met de wakkertijd van je baby. Hoewel de wakkertijd van baby’s ook nog veel kan variëren, adviseren wij om bij 4 maanden gemiddeld een wakkertijd van 2 uur aan te houden. Slaapproblemen bij baby 4 maanden Wat kan je doen als je baby van 4 maanden niet wil

Leeftijd, Slaaptips, 
Slaapregressie 14 maanden

Slaapregressie 14 maanden

Je dreumes maakt in de periode na zijn eerste verjaardag verschillende fysieke en mentale ontwikkelingen door. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo en manier. Hoewel sommige kinderen rond hun eerste verjaardag al een slaapregressie doormaken, is het ook heel normaal als deze slaapregressie pas bij 14 maanden plaatsvindt. Wat houdt deze 14 maanden slaapregressie in en waar moet je als ouders rekening mee houden? Slaapregressie baby 14 maanden De 14 maanden slaapregressie is vergelijkbaar met de sprong bij 12 maanden, hij vindt alleen 2 maanden later plaats. Het is belangrijk om te beseffen dat een slaapregressie niet gebonden is aan de leeftijd van je kind. De maanden die bij een slaapregressie worden genoemd zijn niets meer dan gemiddelden om een idee te geven wanneer je dit kan verwachten.  De 12 maanden slaapregressie heet zo omdat de slaap van kinderen gemiddeld rond deze leeftijd verandert door enkele belangrijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen kosten veel energie en hebben invloed op de slaap van je kind. In feite is een slaapregressie dus meer een slaapprogressie: je kind ontwikkelt zich en slaapt hierdoor tijdelijk anders dan ‘normaal’. Ieder kind maakt deze ontwikkelingen op zijn eigen tijd door. Gemiddeld gebeurt dit rond de 12

Slaapregressies, Slaaptips, 
Waarom baby op rug laten slapen?

Waarom baby op rug laten slapen?

Een baby kan op drie manieren slapen: op de rug, op de buik of op de zij. Het algemene advies is om een baby op de rug te laten slapen. De rugligging is de meest veilige slaaphouding voor jonge baby’s, omdat dit de kans op wiegendood verkleint. Dit geldt vooral voor jonge baby’s, die zichzelf en hun hoofd nog niet goed kunnen draaien en optillen.  Het is belangrijk dat het gezichtje vrij ligt tijdens het slapen, zodat je baby goed kan ademen. Als je een jonge baby op de buik laat slapen, kan het gezichtje tegen het matras komen waardoor de ademhaling wordt belemmerd. Leg je baby dus vanaf de geboorte op zijn rug in bed. Op deze manier went hij of zij ook aan deze slaaphouding. Baby op zij slapen vs. baby op rug slapen Veel ouders merken dat hun jonge baby beter slaapt op de zij. Toch raden wij een zijligging niet aan. Laat je een baby op de zij slapen, dan kan hij of zij tijdens de slaap alsnog op de buik terechtkomen. Dit brengt vervolgens weer de bovengenoemde risico’s met zich mee. Een rugligging is het meest veilig, aangezien een jonge baby nog niet vanaf de

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldroutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Deze slaapgids biedt alle informatie die je nodig hebt op het gebied van slaap in de leeftijd van 4 t/m 12 maanden. Van voorbeeldroutines tot aan voedingen tot aan slaaptrainingen tot aan de biologische klok tot aan slaapregressies.

 25,00
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Vakantiegids

Digitale slaapgids – Vakantiegids

Deze slaapgids geeft alle informatie die je nodig hebt wanneer je met je kindje(s) op vakantie gaat.

 12,50
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Slaapregressies

Digitale slaapgids – Slaapregressies

Deze slaapgids heeft alle informatie over slaapregressies voor je gebundeld. Deze gids geef je meer inzicht in de 7 slaapregressies: Wat is een slaapregressie, hoe kun je een slaapregressie herkennen en vooral: Wat kun je doen als je kindje in een slaapregressie is belandt?

 7,99
Slaapgids bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 2.5 jaar t/m 4 jaar n krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 2.5 jaar t/m 4 jaar

 30,00
Masterclass bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In -de tweede druk van- het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 24,99
Boek bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10
review image

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
© 2025 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671 - BTW: NL862218329B01

Ben jij al bekend met slaapregressies?

Bekijk onze slaapgids slaapregressies
9.5/10 - 2630 beoordelingen
slaapregressie gids