9.5/10 - 2860 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
wanneer dutje laten vallen baby slaaptipsvoorbabys
Slaaptips1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden,

Dutjes zijn een belangrijk onderdeel van het creëren van een fijn slaapritme. Omdat de nacht een spiegel van de dag is, kan de dutjes indeling en het aantal dutjes een grote rol spelen in hoe een kindje slaapt. Veel ouders denken bij een kinderslaapcoach direct aan het uitvoeren van een slaaptraining, maar wist je dat wij de meeste slaapproblemen oplossen door samen met de ouders te kijken naar de indeling van de dag? In dit artikel vertellen we je meer over dutjes en kijken we naar hoe je dutjes afbouwt en wanneer je dutjes afbouwt.

Dit is wanneer een baby dutjes afbouwt

  • Tot ongeveer 6 maanden hebben baby’s meestal 3 dutjes nodig.
  • Tussen 6-8 maanden oud vallen baby’s meestal terug naar 2 dutjes.
  • Tussen 13-18 maanden oud vallen baby’s meestal terug tot 1 dutje. Het doel hier is om het ochtenddutje te laten vallen en over te gaan naar een lang middagdutje.
  • Rond de leeftijd van 2,5-3 jaar verdwijnen dutjes helemaal. De meeste peuters zullen het dutje eerst geleidelijk verminderen, voordat ze het volledig laten vallen.

Hoe en wanneer een baby dutjes doet

Veel ouders komen op een punt waarop ze het gevoel hebben dat er een fijn ritme is gecreëerd in het leven met een baby. Wellicht worden de dutjes rond hetzelfde tijdstip gedaan en wordt er soms al een beetje doorgeslapen. En juist wanneer je helemaal blij bent met hoe het gaat, lijkt het weer anders te worden. Opeens wil je baby niet meer een dutje doen of wordt je baby vroeg(er) wakker dan gebruikelijk.

Wat kan er aan de hand zijn?

Wat er precies aan de hand is verschilt per baby. Als je oorzaken zoals onder- of oververmoeidheid, honger, slaapomgeving, temperatuur en ziekte kunt uitsluiten kan het goed zijn dat het tijd is om een dutje te laten vallen. Zeker wanneer jouw baby in de leeftijdsfase zit waarbij we weten dat de meeste baby’s toe zijn om inderdaad een dutje te laten vallen.

Een baby heeft meestal begeleiding nodig om een dutje te laten vallen. Idealiter gaat deze overgang heel geleidelijk en werk je door middel van een routine toe naar dit moment. Onze routines, die je onder andere vindt in onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines houden rekening mee met het laten vallen van een dutje en werken stapsgewijs toe naar dit moment waardoor het voor jou en je baby heel natuurlijk gaat.

De universiteit van Colorado heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat veel peuters niet genoeg slaap krijgen. Omdat veel peuters, zeker in andere landen, vanaf een jaar of twee al naar de voorschool gaan, worden deze kindjes gestimuleerd om geen dutje meer te doen. Hierdoor ontstaat een slaaptekort en deze kindjes lijken vatbaarder voor onder andere angst. Echter blijkt uit het onderzoek dat peuters van twee jaar nog wel degelijk een dutje nodig hebben. Ook wij krijgen veel te maken met ouders die hun kindje van twee geen dutje meer aanbieden. Door wel (weer) een middagdutje aan te bieden, worden veel slaapproblemen opgelost.

Het aanbieden van een duidelijke routine op het gebied van slaap en voedingen kan een kindje helpen en stimuleren om dutjes te doen. In dit artikel lees je over de voordelen van routines voor jezelf én voor je baby.

Signalen dat je baby of peuters toe is om een dutje te laten vallen

Voordat we vergaan is het belangrijk om te weten dat niet alle slaapproblemen te wijten zijn aan te veel of te weinig dutjes. Een dutje laten vallen kan zeker de oplossing zijn maar niet in alle gevallen zal dit jouw slaapprobleem oplossen. Soms zien we ook dat een kindje in een slaapregressie zit. Dit is een periode waarin een baby of peuter die altijd prima sliep ’s nachts plotseling wakker wordt en/of dutjes overslaat. Baby’s kunnen in zo’n periode opeens dutjes weigeren terwijl ze er zeker nog wel aan toe zijn. Er zijn bepaalde momenten waarvan we weten dat veel baby’s een slaapregressie ervaren.

Signalen dutje laten vallen

  • Het kost veel tijd om in slaap te vallen
  • Eerder wakker worden uit een dutje
  • Bij het ene dutje wordt er goed geslapen maar bij een volgend dutje niet en/of bij het naar bed gaan in de avond lijkt het moeilijker te gaan
  • Meerdere keren ’s nachts wakker worden of lang wakker blijven
  • Wakker worden in de vroege ochtend (vóór 6 uur) en niet weer in slaap vallen

Op welke leeftijd laten baby’s of peuters een dutje vallen? Wanneer stoppen kindjes met dutten?

Wanneer je het vermoeden hebt dat het tijd is om een dutje te laten vallen is ons advies om ook te kijken of jouw kindje in de juist leeftijdsfase valt. Hoewel er geen magische grens is dat alle baby’s een dutje laten vallen weten we wel dat er bepaalde leeftijden zijn wanneer de meeste kindjes eraan toe zijn om een dutje te laten vallen. Het is

  • Rond de 4 maanden toewerken naar 3 dutjes op een dag is een mooi streven. Meer dutjes is niet schadelijk of raar maar kan soms hazenslaapjes in stand houden en we weten dat baby’s uitgeruster zijn als ze ook langere dutjes doen.
  • Tussen 6 – 8 maanden is ons advies in de meeste gevallen om langzaam de overstap te maken van 3 naar 2 dutjes.
  • Tussen de 10 – 12 maanden gaan sommige baby’s signalen vertonen die lijken op de signalen dat ze toe zijn om het ochtend dutje te laten vallen. Veel baby’s weigeren in deze fase opeens het ochtenddutje. Hoewel het lijkt alsof ze het ochtenddutje niet meer nodig hebben is dit meestal wel nog het geval. Te vroeg het ochtenddutje weghalen kan zorgen voor oververmoeidheid en dat wil je idealiter voorkomen.
  • Tussen 13 – 18 maanden zijn de meeste baby’s wel toe om het ochtenddutje te laten vallen. Dit is een brede range en wij zien dat de meeste baby’s pas tussen de 15 en 18 maanden hier aan toe zijn.
  • Rond 2 jaar zullen kan je opnieuw zien dat jouw peutertje niet meer wil slapen. Echter weten we ook hier weer dat de meeste peuters van 2 jaar nog wel degelijk een dutje nodig hebben. Veel peuters gaan weerstand bieden of hun dutje weigeren, maar dit is meestal te wijten aan een eerder genoemde slaapregressie. Blijf het dutje aanbieden en meestal gaat het na een tijdje weer beter.
  • Tussen 2,5 en 3,5 jaar zijn de meeste peuters klaar om het laatste dutje helemaal te laten vallen.

Voor alle dutjes overgangen betekent het dat het best kan zijn dat je ziet dat je kindje de ene dag nog wel een dutje nodig heeft en de andere dag niet meer. Dat hoort bij de overgangsfase. Zoals eerder benoemd zien we dat bijna alle baby’s begeleiding nodig hebben om dutjes te laten vallen. Hoewel er baby’s zijn die vanzelf dutjes laten vallen zullen de meeste ouders hun kindje een beetje moeten begeleiden.

Een dutje te snel laten vallen

Het grootste signaal dat je te snel een dutje hebt laten vallen, is dat de stemming en het slaapgedrag van je kindje veranderd. Wanneer er te snel een dutje wordt laten vallen worden veel baby’s (over)vermoeid. In de nacht zijn kindjes dan geneigd om vaker wakker te worden of onrustiger te slapen. Ook zien we bij sommige baby’s dat alle dutjes lastiger worden en opeens andere dutjes ook geweigerd worden. Dit heeft ook vaak te maken met oververmoeidheid. Vroeg wakker worden kan zowel een signaal zijn dat er te veel slaap is overdag waardoor dit soms kan betekenen dat het tijd is om een dutje te laten vallen. Ingewikkeld genoeg kan vroeg wakker worden ook betekenen dat er te weinig wordt geslapen overdag en dat er te snel een dutje is weggevallen. Wanneer je het gevoel hebt dat jouw baby nog wel toe is aan een dutje kun je dit dutje weer (tijdelijk) introduceren.

Wat kan ik doen om mijn kindje te helpen tijdens de dutjes transities?

Een paar dingen die je kunt doen om je kindje te helpen tijdens de overgang naar minder dutjes:

  • Als je een dutje hebt overgeslagen kan het geen kwaad om je kindje net wat eerder in bed te leggen bij een volgend dutje of bij bedtijd. Op deze manier voorkom je oververmoeidheid. Naarmate je kindje gewend raakt aan het weggevallen dutje kun je dit weer wat opschuiven.
  • Idealiter werk je toe naar het laten vallen van dutjes door het dutje dat wegvalt steeds wat in te korten.
  • Je kunt het dutje vervangen door op dat moment een rustige activiteit te gaan doen met je baby. Veel ouders zijn geneigd om juist meer dingen buitenshuis te gaan doen omdat het eindelijk kan. Toch is ons advies om zeker de eerste periode rustmomenten in te bouwen.

Referenties:

Burnham, Melissa M et al. “Nighttime sleep-wake patterns and self-soothing from birth to one year of age: a longitudinal intervention study.” Journal of child psychology and psychiatry, and allied disciplines vol. 43,6 (2002): 713-25. doi:10.1111/1469-7610.00076

Kitsaras, George et al. “Bedtime routines child wellbeing & development.” BMC public health vol. 18,1 386. 21 Mar. 2018, doi:10.1186/s12889-018-5290-3

Horváth, Klára, and Kim Plunkett. “Frequent daytime naps predict vocabulary growth in early childhood.”Journal of child psychology and psychiatry, and allied disciplines vol. 57,9 (2016): 1008-17. doi:10.1111/jcpp.12583

Tham, Elaine Kh et al. “Infant sleep and its relation with cognition and growth: a narrative review.” Nature and science of sleep vol. 9 135-149. 15 May. 2017, doi:10.2147/NSS.S125992

Galland, Barbara C et al. “Anticipatory guidance to prevent infant sleep problems within a randomised controlled trial: infant, maternal and partner outcomes at 6 months of age.” BMJ open vol. 7,5 e014908. 2 Jun. 2017, doi:10.1136/bmjopen-2016-014908

Mindell, J. A., Leichman, E. S., Composto, J. , Lee, C. , Bhullar, B. and Walters, R. M. (2016), Development of infant and toddler sleep patterns: real‐world data from a mobile application. J Sleep Res, 25: 508-516. doi:10.1111/jsr.12414

Molfese, Victoria J et al. “Relations Between Toddler Sleep Characteristics, Sleep Problems, and Temperament.” Developmental neuropsychology vol. 40,3 (2015): 138-54. doi:10.1080/87565641.2015.1028627

Newborn Sleep Patterns, Johns Hopkins Medicine

Healthy Sleep Habits, Johns Hopkins Medicine

Touchette É, Petit D, Paquet J, et al. Factors Associated With Fragmented Sleep at Night Across Early Childhood. Arch Pediatr Adolesc Med. 2005;159(3):242–249. doi:10.1001/archpedi.159.3.242

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Dag- en nachtritme creëren

Dag- en nachtritme creëren

Baby’s worden geboren zonder dag- en nachtritme en vooral het gebrek aan ritme en de gebroken nachten zijn voor veel ouders ontzettend wennen. Waarom hebben jonge baby’s nog geen dag- en nachtritme en vanaf wanneer ontstaat dit ritme? We leggen het uit in dit artikel én vertellen je hoe je je baby een handje kan helpen met het creëeren van een dag- en nachtritme. Wanneer dag- en nachtritme bij baby? Een belangrijke functie in het menselijke lichaam is de biologische klok. Deze interne klok is onder meer verantwoordelijk voor ons dag- en nachtritme. Dit bioritme duurt ongeveer 24 uur en wordt voor een groot deel beïnvloed door licht en donker. Ons lichaam is zo ingesteld dat we slaperig worden als het donker is en alerter worden door (dag)licht. Bij pasgeboren baby’s is de biologische klok nog niet ontwikkeld, waardoor ze ook nog geen dag- en nachtritme hebben. Dit ritme ontwikkelt zich pas vanaf ongeveer 8 weken na de geboorte. Vanaf dat moment ontstaat er langzaam een dag- en nachtritme, ook wel een slaap- en waakritme genoemd. De ontwikkeling duurt zelf ook zo’n 8 weken en is rond de leeftijd van 4 maanden klaar.  Hoe krijgt mijn baby een dag- en

Ontwikkelingen, Ritme van een baby, Slaaptips, Tips, 0-16 weken, 4-12 maanden, 
slaaptipsvoorbabys

Baby van 9 weken: hoeveel slaap is er nodig

Je baby van 9 weken: hoeveel slaap heeft hij of zij nodig? Hoeveel een baby moet slapen is een belangrijke vraag van veel ouders. En wil je weten hoe je jouw kleine vooral overdag beter kunt laten slapen? We leggen het je uit. Dus merk je dat jouw baby overdag niet wil slapen. Of niet zelfstandig in bed wil slapen? Het zijn lastige situaties, waardoor je ook ’s nachts meer wakker zal zijn dan je misschien lief is. Wij geven je in dit artikel praktische tips. Meer tips vind je ook in onze  digitale slaapgids voor baby’s van 0 tot 16 weken.  5 uur slaap voor overdag  Je baby van 9 weken zal al meer alert en wakker zijn dan tijdens de eerste paar weken. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Zorg er overdag wel nog steeds voor dat je voldoende momenten voor slaap plant. Probeer je baby tussen 6:30 uur en 18:30 uur ongeveer 5 uur te laten slapen. Dat kun je verdelen over 3 tot 4 dutjes, waarmee je rekening houdt met de wakkertijd van ongeveer 1,5 uur van je kleine. Je zal merken dat je baby van 9 weken op die manier goed slaapt, waardoor

Leeftijd, Slaaptips, 
Slaapregressie 4 maanden

Slaapregressie 4 maanden

De 4 maanden slaapregressie is de eerste slaapregressie van je baby waar je mee te maken kan krijgen. Het goede nieuws is dat deze 4 maanden sprong tijdelijk is en na een tijdje vanzelf overgaat. Dat neemt niet weg dat deze eerste sprong de slaap van je baby goed kan ontregelen, met alle gevolgen die daarbij horen. Wat is de 4 maanden slaapregressie precies en hoe ga je hier zo goed mogelijk mee om?   Slaapregressie baby 4 maanden De slaapregressie bij 4 maanden is de eerste slaapregressie die we kennen. Een slaapregressie is in feite niets meer dan een verandering in het slaappatroon en deze verandering ontstaat meestal door enkele belangrijke fysieke of mentale ontwikkelingen. Ontwikkelingen bij 4 maanden slaapregressie Bij de 4 maanden slaapregressie is het leren (om)rollen de belangrijkste fysieke oorzaak. Je baby is rond deze leeftijd druk bezig met pogingen tot rollen. Wanneer je baby precies gaat rollen kan erg verschillen. De ene baby begint al bij 3-4 maanden, terwijl het bij andere baby’s wat langer duurt. Dit is allemaal heel normaal, maak je dus geen zorgen als je baby wat sneller of langzamer is dan anderen.  Naast de fysieke ontwikkeling van het leren omrollen, maken

Slaapregressies, Slaaptips, 
Baby onrustig in slaap: 3 tips voor meer rust

Baby onrustig in slaap: 3 tips voor meer rust

Je baby valt onrustig in slaap: wat is er dan aan de hand? Als je kleintje erg onrustig is tijdens de slaap en/of tijdens het in slaap vallen kunnen er meerdere dingen spelen. In dit artikel geven we je meer informatie voor wanneer je baby onrustig is tijdens de slaap. Erg onrustig: 3 tips om je baby rustiger te laten slapen Als je baby erg onrustig is in de slaap adviseren wij het volgende: Zorg voor regelmaat Voorkom afleidende prikkels vlak voor het slapen gaan Slapen bij de eerste vermoeidheid 1. Zorg voor regelmaat Zorg voor voldoende rust en regelmaat. Denk aan een vaste tijd en/of een vaste volgorde waarin je de dingen doet. Onze digitale slaapgids met voorbeeldroutines 0 t/m 4 jaar geeft richtlijnen voor dutjes en voedingsmomenten. Ook vind je hierin de gemiddelde wakkertijd per maand en de hoeveelheid slaap dat een baby per maand nodig heeft.  Door steeds hetzelfde ritme aan te houden kan je baby daar goed aan wennen. Je zal merken dat dit het onrustig slapen vermindert of zelfs helemaal voorkomt. Waardoor je ook zelf weer rustiger zal slapen of er minder mee bezig bent. 2. Voorkom afleidende prikkels Baby’s kunnen veel last hebben van

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldroutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Deze slaapgids biedt alle informatie die je nodig hebt op het gebied van slaap in de leeftijd van 4 t/m 12 maanden. Van voorbeeldroutines tot aan voedingen tot aan slaaptrainingen tot aan de biologische klok tot aan slaapregressies.

 25,00
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Vakantiegids

Digitale slaapgids – Vakantiegids

Deze slaapgids geeft alle informatie die je nodig hebt wanneer je met je kindje(s) op vakantie gaat.

 12,50
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Slaapregressies

Digitale slaapgids – Slaapregressies

Deze slaapgids heeft alle informatie over slaapregressies voor je gebundeld. Deze gids geef je meer inzicht in de 7 slaapregressies: Wat is een slaapregressie, hoe kun je een slaapregressie herkennen en vooral: Wat kun je doen als je kindje in een slaapregressie is belandt?

 7,99
Slaapgids bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 2.5 jaar t/m 4 jaar n krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 2.5 jaar t/m 4 jaar

 30,00
Masterclass bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In -de tweede druk van- het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 21,99
Boek bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10
review image

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

[feed_them_social cpt_id=22594]
Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
© 2024 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671 - BTW: NL862218329B01

Ben jij al bekend met slaapregressies?

Bekijk onze slaapgids slaapregressies
9.5/10 - 2630 beoordelingen
slaapregressie gids