9.5/10 - 3092 reviews
Volg ons
Download de gratis slaapgids
Slaaptips2-3 jaar, 3-4 jaar,

Het voelt misschien als de dag van gisteren dat je jouw pasgeboren baby voor het eerst in de co-sleeper, ledikant of bij jou in bed liet slapen… Toch is het nu (bijna) tijd om na te denken over de volgende stap: De overstap van het ledikant naar een peuterbed. Wat is het juiste moment om de overstap te maken naar een kinderbed?

In dit artikel gaan we dieper in op deze vergang en geven we enkele tips om ervoor te zorgen dat deze zo soepel mogelijk verloopt voor jou en je kindje.

In dit artikel:

  • Wanneer de overstap naar peuterbed?
  • Redenen waarom je je peuter naar een bed zou kunnen verplaatsen.
  • De kamer van je peuter inrichten.
  • Hoe bereid je je peuter voor op deze overgang?
  • Naps of overnachting eerst?
  • Wat als ze niet in hun nieuwe bed blijven?

Wanneer de overstap naar peuterbed?

De overstap van een ledikant naar een peuterbed kan best een lastige overgang zijn. Wat een grote rol speelt in hoe deze overgang verloopt is het moment waarop je de overstap laat plaatsvinden. Het is belangrijk om te weten dat leeftijd van je peuter een belangrijke rol speelt in deze overgang. Toch is leeftijd niet het enige criterium. Het belangrijkste is dat jouw kindje qua ontwikkeling klaar is voor deze overstap.

Hoe weet je of jouw kindje klaar is voor een peuterbed?i

Onze ervaring is dat veel ouders eerder te vroeg dan te laat deze overstap maken. Ons advies is meestal om een peuter zo lang mogelijk in het ledikant te houden. Eigenlijk zolang dit veilig en comfortabel is. Ergens tussen de leeftijd van 2.5 en 3 jaar is meestal een mooi moment voor een kind om de overstap van het ledikant naar een peuterbed.

Als je kind eenmaal is overgestapt naar een bed, zul je zien dat dit de dynamiek verandert. Ze zitten niet langer veilig “vast” in een ledikant. Kindjes krijgen meer macht en ze kunnen zelf bepalen wanneer ze uit bed willen. Deze plotselinge vrijheid kan de slaap tijdelijk veranderen in een spel.

Daarom is het belangrijk om deze overgang niet te overhaasten. Het is belangrijk dat een kind een duidelijke slaaproutine heeft voordat je de overstap naar een peuterbed maakt. Met een slaaproutine bedoelen wij dat je kindje eraan gewend is om elke dag rond hetzelfde tijdstip een dutje doet en naar bed gaat.

Slaapt jouw kindje nog heel lekker in zijn ledikant? Wellicht is het dan beter om nog even te wachten met deze transitie.

Redenen voor de overstap van een ledikant naar een peuterbed

Leeftijd

Zodra je baby een peuter wordt, kan het een logische gedachte zijn om te denken dat het nu tijd is om ze uit hun ledikant te halen. Hoewel leeftijd een factor is, is het lang niet de enige en belangrijkste factor om om te bepalen of het tijd jij om de overstap van ledikant naar peuterbed te maken. Houd je dus niet alleen vast aan de leeftijd.

Veiligheid

Een goede reden om de overstap te maken is wanneer de veiligheid. Of, beter gezegd, de onveiligheid van het slapen in een ledikant. Klimt jouw peuter uit het ledikant? Dan kan dat een reden zijn om de overstap naar een peuterbed te maken.

Nieuw broertje of zusje

Als je een nieuwe baby op komst hebt, wil je misschien je peuter in een bed leggen om het ledikant te kunnen gebruiken voor je nieuwe kindje. Hoewel dit duurzamer er is het wel belangrijk om te beseffen wat de mogelijke gevolgen gaan zijn wanneer je peuter hier nog niet klaar voor is. Denk na of dit gaat werken en of je peuter hier ook echt aan toe is. Ons advies is om bij een peuter jonger dan twee jaar nog niet de overstap naar een peuterbed te maken. Wellicht is het een optie om de eerste maanden na de geboorte van de nieuwe baby een reiswieg of co-sleeper te gebruiken.

Lichamelijk gezien te groot

Misschien heeft je kindje een groeispurt gehad en is hij ineens te groot voor het ledikant, waardoor het niet meer comfortabel is. Als dat zo is, dan zou dit een goede reden zijn om de overstap naar een peuterbed te maken. Het peuterbed is wat groter waardoor de kans op comfortabel liggen groter is.

“Omdat ze nu echt in een bed horen”

We hebben aan het begin van dit artikel ook aangestipt dat te vroeg overstappen juist nieuwe slaapproblemen teweeg kan brengen. Er zijn veel ouders die ten onrechte denken dat hun peuter nu “gewoon in een peuterbed hoort”, terwijl hun peuter daar mentaal- of lichamelijk gezien nog niet klaar voor is. Voor een veilige en bovendien succesvolle overstap is het belangrijk dat je kindje hier aan toe is.

Slaapproblemen

Als de slaap van je kind al een tijdje een uitdaging is, kan het verleidelijk zijn om te denken dat een verandering van bed de oplossing is om de (nacht)rust te herstellen. Veel ouders denken dat wanneer ze de overstap naar een peuterbed maken bepaalde problemen zoals niet zelfstandig in slaap vallen vanzelf worden opgelost. Helaas is het tegendeel waar. De kans is klein dat de eventuele slaapproblemen van je kindje opgelost worden door de overstap naar een peuterbed. Sterker nog, onze ervaring is juist dat het te vroeg overstappen voor nieuwe slaapproblemen kan zorgen.

Of je kindje nu moeite heeft met in slaap vallen, ’s nachts vaak wakker wordt of heel vroeg wakker wordt, de kans is groot dat deze problemen ook in stand blijven nadat je de overstap van een ledikant naar peuterbed heb gemaakt. Wanneer je de overstap te snel maakt ontstaan er vaak nieuwe problemen zoals een peuter die continu uit bed komt.

Slaapkamer (her)inrichten voor jouw peuter

Bed

De meeste ouders kiezen ervoor om bij de overstap uit het ledikantje te beginnen een peuterbed. Dit komt omdat het ongeveer even groot is als een ledikant en laag bij de grond staat, wat betekent dat je peuter gemakkelijk in en uit bed kan stappen. Ook als je peuter uit bed valt, dan zal het wat minder pijnlijk zijn.

Er zijn tegenwoordig best wat ledikanten die makkelijk kunnen worden omgezet in een peuterbed. Dit door één kant van de wieg te verwijderen zodat een kind zelf in en uit kan stappen. De andere kant van de wieg nog omhooghouden geeft je peuter een gevoel van veiligheid en vertrouwen, dit kan de overgang vergemakkelijken. Een normaal kinder bed zal wel wat langer mee gaan dan een peuterbed.

Beddengoed

Wij raden aan om zo lang mogelijk een slaapzak te gebruiken voor je kind. Dit zorgt ervoor dat je kleintje lekker warm blijft. Veel peuters bewegen nog erg veel en de kans is groot dat ze het dekbed al snel van zich af schoppen. Bovendien kan de vertrouwde slaapzak ook helpen om de overgang van een ledikant naar een peuterbed iets te vergemakkelijken.

Als het tijd is om over te stappen op een kussen en dekbed zijn er tal van opties en kan het heel leuk zijn om dit dekbed samen uit te zoeken. Zoek naar beddengoed gemaakt van natuurlijke, ademende stoffen zoals katoen. Dit maakt het voor je peuter gemakkelijker om zijn temperatuur te reguleren, waardoor hij minder snel oververhit raakt. We raden ook aan om minimaal twee beddengoedsets te kopen, zodat je een reserveset hebt voor het geval er zich ’s nachts een ongelukje voordoet. Lees hier meer over zindelijkheid met betrekking tot slapen.

Traphekje

Als je huis trappen heeft, overweeg dan om hekken boven en onder aan je trap te plaatsen. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken dat je kind midden in de nacht uit bed stapt. Sommige ouders kiezen ervoor om ook (of in plaats daarvan) een hekje op de deur van hun kind te plaatsen, zodat ze veilig in hun kamer blijven als ze uit bed komen.

Hoe je peuter voor te bereiden op de overstap van ledikant naar peuterbed?

Praat met je kind

Kinderen zijn gevoelig voor veranderingen. Maar weinig kinderen kunnen goed omgaan met plotselinge veranderingen en dat geldt dus ook voor veranderingen tijdens de slaaproutine. Bespreek met je kind dat er een verandering gaat komen. Breng het positief en geef aan dat het hoort bij groter worden. Probeer dit elke dag te herhalen een week voor de daadwerkelijke overstap. Houd het positief maar probeer het ook niet op te blazen. Veel ouders hebben de neiging om hun kinderen enthousiast te maken. Dit kan soms tot effect hebben dat het te spannend of eng wordt. Hoe rustiger jij omgaat met deze overstap, hoe rustiger je peuter zal zijn.

Wanneer je de overstap maakt omdat er een nieuw broertje of zusje komt, probeer dan de overstap te maken ruim voordat de nieuwe baby arriveert. Let ook op hoe je de overstap verwoordt naar je peuter. Je wilt voorkomen dat je peuter het gevoel heeft dat hij “plaats moet maken” voor de nieuwe baby. Het laatste wat je wil is dat je peuter zich buitengesloten voelt.

Betrek je kind

Jouw kind heeft deze beslissing niet genomen en naar een ander bed verhuizen is voor hen onbekend. Ze begrijpen niet wat deze verandering betekent, omdat ze het nog niet eerder hebben meegemaakt. Om hen te helpen zich betrokken en positief te voelen over de overgang een paar tips:

  • Zoek samen nieuw beddengoed uit en maak het bed samen op
  • Laat ze een nieuwe knuffel uitzoeken die ook bij ze in het nieuwe bed gaat slapen

Samen oefenen

Het kan helpen om voorafgaand aan de overgang wat meer tijd door te brengen op de kamer van jouw kindje. Dit kan helpen om zich veiliger en comfortabeler te voelen wanneer de kamer is verandert maar ook om te wennen aan hoe de kamer anders is ingedeeld.

Wist je dat een rollenspel enorm goed kan werken voor peuters om te begrijpen wat de bedoeling is? Gebruik poppen en/of knuffels om te laten zien wat er van je peuter verwacht wordt. Zorg ervoor dat je de poppen en knuffels in bed legt en complimenteert over het feit dat ze de hele nacht in bed zijn blijven liggen.

Veiligheid

Denk na over andere aspecten in de kamer van je kind die om veiligheidsredenen mogelijk moeten worden vervangen, verplaatst of verwijderd. Nu je kind uit bed kan komen wanneer het maar wil, kan het mogelijk toegang krijgen tot dingen die onveilig zijn, zoals draden, stopcontacten, hoge meubels waar ze op of onder klimmen of breekbare artikelen. Het kan nuttig zijn om een camera aan te schaffen zodat je bij geluid kunt kijken wat er aan de hand is.

Dutjes of ’s nachts eerst de overstap maken?

Bij de overgang naar een peuterbed raden we aan om te beginnen met de nachten omdat ze dan meer moe zullen zijn en dus gemakkelijker tot rust kunnen komen. Houd hetzelfde slaapritueel aan zoals jij en je peuter gewend zijn en geef ze kans om zelfstandig in hun nieuwe bed in slaap te vallen. Het kan wat langer duren dan normaal, dat is niet erg. Maak je dus geen zorgen maar blijf wel consequent in wat je van je peuter verwacht. De ervaring leert dat het steeds sneller gaat om je peuter naar bed te brengen.

Als ze eenmaal gewend zijn om te gaan slapen en ’s nachts in hun bed te blijven slapen, kun je proberen en eventueel dutje ook in hun bed te laten doen. ook in hun bed te doen. Lukt het om bepaalde redenen niet om te beginnen met de nachten? Maak je dan vooral niet te druk en begin tijdens de dutjes.

Wat als peuter niet in bed blijft?

Veel ouders zijn bang dat hun peuter uit bed spring of continu zijn kamer uitkomt. In alle eerlijkheid: De kans is groot dat je peuter uit bed komt, zeker de eerste periode van de overstap. De grootste reden hiervoor is eigenlijk gewoon het feit dat het kan. Peuters houden ervaren om grenzen te ontdekken en vooral om over grenzen heen te gaan. Het is dus realistisch om te verwachten dat je peuter uit bed komt. Sommige peuters komen direct na de overstap al uit hun bed en bij andere peuters duurt het een paar weken.

De beste manier om dit aan te pakken, is door ze elke keer stilletjes terug te brengen naar hun bed. Straf ze niet en ga niet in onderhandeling om ze in bed te houden. Blijf kalm en beperk interactie. Het klinkt gek maar peuters zijn dol op aandacht en hier een groot punt van maken is ook aandacht. Elke keer een simpele “terug naar bed” of zelfs helemaal niets en ze zullen snel beseffen dat er niets te winnen valt door uit bed te komen.

De overstap van een ledikant naar een groter bed is een behoorlijke mijlpaal, voor jou én voor je kind. Het belangrijkste advies is om niets te overhaasten. Wacht op het juiste moment en probeer ervoor te zorgen dat de overstap voor iedereen een positieve ervaring gaat zijn.

Wat vinden andere van ons?

Meer hulp nodig?

Zoek je meer hulp? Wij helpen je graag met onze digitale producten of met onze diensten waarbij jij op maat advies krijgt van een gecertificeerd kinderslaapcoach.

Zelf aan de slag Bekijk diensten
Onze favoriete producten
Gerelateerde slaaptips
Hoe Werkt De Chair Methode

Hoe Werkt De Chair Methode

De Chair methode is een manier van slaaptrainen. Hoe werkt deze Chair methode precies? In dit artikel vertellen we eerst wat de Chair methode is en vervolgens doorlopen we de verschillende stappen die bij deze slaaptraining horen. Ook lees je voor wie deze methode wel of minder geschikt is. Wat is de Chair methode? Bij de Chair methode zit je naast je kind terwijl hij of zij in slaap valt. Om de paar dagen verplaats je iets meer uit het zicht, totdat je volledig uit het zicht verdwijnt. Deze methode heeft 2 belangrijke voordelen: Andere benamingen voor de Chair methode zijn de stoel methode, shuffle methode of de gentle methode. Soms wordt beweerd dat de methode gentle is, omdat je kind hierbij niet huilt. Hoewel dit een zachte manier van slaaptrainen is, klopt het niet dat kinderen helemaal niet huilen. Slaaptrainen is het af- en aanleren van bepaalde slaapgewoontes en verandering is altijd moeilijk. De kans dat slaaptrainen met weerstand en huilen gepaard gaat, is daarom heel groot en ook heel normaal. Ook bij deze methode wordt er dus vaak gehuild. Het verschil met andere slaaptrainingen is dat je bij je kind blijft en de kamer in eerste instantie niet

Methodieken, Slaaptips, Slaaptrainingen, Tips, video, 1-2 jaar, 2-3 jaar, 4-12 maanden, 
Slaaptips voor baby van 14 weken

Slaaptips voor baby van 14 weken

  Baby’s houden van regelmaat en structuur, maar toch kan het lastig zijn om te wennen aan een goede routine. In de eerste maanden is het slaapritme vaak nog onregelmatig en onvoorspelbaar. Bij een baby van 14 weken is de biologische klok steeds meer ontwikkeld, waardoor je een dag- en nachtritme kan aanleren. Een goede routine kan hierbij helpen en ook het slaapgedrag van je baby verbeteren.   Wat is het slaapritme bij een baby van 14 weken? ‘Hoeveel moet mijn baby van 14 weken slapen?’ Het is een vraag die veel ouders bezighoudt. Het is belangrijk om te beseffen dat er geen one size fits all is als het aankomt op het slaapgedrag van je kind. Ook al zijn er gemiddelde wakkertijden en aantal slaapuren, het is juist heel normaal dat iedere baby zijn eigen ritme heeft. De ene baby heeft bijvoorbeeld wat meer slaap nodig dan de ander. Vooral in de eerste maanden lopen de gemiddelden qua slaap sterk uiteen.    De gemiddelde hoeveelheid slaap bij een baby van 14 weken is dus niets meer dan een leidraad. Ben je toch benieuwd naar deze gemiddelden? Op deze leeftijd slapen baby’s gemiddeld zo’n 12 uur ‘s nachts en 4,5

Leeftijd, Slaaptips, 
Slaapregressie 9 maanden

Slaapregressie 9 maanden

Verandert de slaap van je baby rond de leeftijd van 9 maanden? Gaat je baby ineens slechter slapen, wordt hij vaker wakker of is hij hangeriger en huileriger dan normaal? Deze veranderingen kunnen betekenen dat je baby de 9 maanden slaapregressie doormaakt. Wat is deze slaapregressie precies en hoe kan je jouw kind helpen bij deze slaapregressie? Slaapregressie baby 9 maanden Een slaapregressie is in feite niets meer dan een verandering in de slaap van je kind, die ontstaat door grote fysieke en mentale ontwikkelingen. Een slaapregressie staat niet op zichzelf, het is een gevolg van ontwikkelingen die je baby doormaakt. Slaapregressies zijn dus ook niet gebonden aan een bepaalde leeftijd, maar aan de mijlpalen die je baby bereikt. Een 9 maanden slaapregressie heeft doorgaans te maken met enkele belangrijke ontwikkelingen, zoals leren kruipen, zichzelf proberen op te trekken en de ontwikkeling van de grove motoriek.  Ieder kind maakt deze ontwikkelingen (en dus ook de slaapregressies) door op zijn eigen tijd en manier. Gemiddeld genomen maken kinderen rond de leeftijd van 8 maanden een slaapregressie door, maar het is ook heel normaal als dit wat eerder of later gebeurt (bijvoorbeeld bij 9 maanden). In feite is de 9 maanden slaapregressie

Slaapregressies, Slaaptips, 
Hoelang baby laten huilen?

Hoelang baby laten huilen?

‘Hoelang laat je je baby huilen?’ Dit is misschien wel de vraag die het meest aan ons wordt gesteld. Hoe fijn zou het zijn als er een eenduidig antwoord op deze vraag was, maar de waarheid is dat het niet zo simpel is. In dit artikel proberen we antwoord te geven op deze vraag, binnen de context van slaap. Maar we vertellen ook waarom het zo lastig is om deze veelgestelde vraag te beantwoorden. Ben je op zoek naar meer informatie over het laten huilen van je baby: is het erg, is het schadelijk en wat is ons advies? Omdat er ontzettend veel over dit onderwerp te vertellen is, vind je al deze informatie in een apart artikel: baby laten huilen.  Baby laten huilen: hoelang is te lang? Als ouder wil je dat je baby het zo fijn mogelijk heeft en veel ouders vragen zich af hoelang ze hun baby mogen laten huilen. Hoe bepaal je dit? Hoelang is te lang? Er zijn onderzoeken die zeggen dat het laten huilen van je baby schadelijk is. Het is belangrijk om te onthouden dat het in deze onderzoeken gaat het over de zogeheten ‘cry it out’ methode. Bij deze methode laat je

Slaaptips, 

Andere slaapgidsen

Gratis digitale slaapgids

Gratis digitale slaapgids

Deze digitale slaapgids is gratis en voor ouders die de eerste stap willen zetten naar meer (informatie over) slaap.

Gratis
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – Early birds

Digitale slaapgids – Early birds

Deze slaapgids is speciaal voor ouders van vroege vogels. Vroege vogels zijn kinderen tussen de 6 maanden en 4 jaar die elke ochtend ver voor 06:00 wakker worden.

 12,50
Slaapgids bestellen
Bestseller Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Digitale slaapgids – Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Deze slaapgids is met meer dan 20.000 verkochte exemplaren onze bestseller en bevat voorbeeldroutines per maand op het gebied van slaap en voedingen.

 14,50
Slaapgids bestellen
Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Digitale slaapgids – De eerste 16 weken

Deze slaapgids is speciaal voor (aanstaande) ouders die zich willen informeren over het slaapgedrag van baby's in de eerste 16 weken na de geboorte.

 20,00
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Digitale slaapgids – 4 t/m 12 maanden

Deze slaapgids biedt alle informatie die je nodig hebt op het gebied van slaap in de leeftijd van 4 t/m 12 maanden. Van voorbeeldroutines tot aan voedingen tot aan slaaptrainingen tot aan de biologische klok tot aan slaapregressies.

 25,00
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Vakantiegids

Digitale slaapgids – Vakantiegids

Deze slaapgids geeft alle informatie die je nodig hebt wanneer je met je kindje(s) op vakantie gaat.

 12,50
Slaapgids bestellen
Nieuw Digitale slaapgids – Slaapregressies

Digitale slaapgids – Slaapregressies

Deze slaapgids heeft alle informatie over slaapregressies voor je gebundeld. Deze gids geef je meer inzicht in de 7 slaapregressies: Wat is een slaapregressie, hoe kun je een slaapregressie herkennen en vooral: Wat kun je doen als je kindje in een slaapregressie is belandt?

 7,99
Slaapgids bestellen
Masterclass vroege vogels

Masterclass vroege vogels

In de masterclass vroege vogels  vertelt gecertifieerd kinderslaapcoach Fenna in een bijna 60 minuut durende video alles vroeg wakker worden. De oorzaken en oplossingen van vroeg wakker worden komen aan bod.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass newborns

Masterclass newborns

In de masterclass newborns krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de eerste 16 weken na de geboorte.

 30,00
Bestellen
Masterclass 4-12 maanden

Masterclass 4-12 maanden

In de masterclass 4-12 maanden krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 4-12 maanden.

 30,00
Bestellen
Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

Masterclass 12 maanden – 2.5 jaar

In deze masterclass krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 12 maanden - 2.5 jaar.

 30,00
Masterclass bestellen
Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

Masterclass 2.5 t/m 4 jaar

In de masterclass 2.5 jaar t/m 4 jaar n krijg je 60 minuten lang middels een opgenomen video informatie over alles op het gebied van slapen, in de leeftijdscategorie 2.5 jaar t/m 4 jaar

 30,00
Masterclass bestellen
Het baby slaapboek

Het baby slaapboek

In -de tweede druk van- het baby slaapboek geeft gecertificeerd kinderslaapcoach en oprichter Myrthe op een toegankelijke manier inzicht in het slaapgedrag van baby’s en peuters.

 24,99
Boek bestellen

Een aantal blije uitgeruste ouders

Meer dan 50.000+ ouders en kinderen geholpen aan meer slaap

Aanrader

Wij gaan jullie aanbevelen aan iedereen met slechts slapers! Na ons consult sliep Abel na drie nachten volledig door. Zonder voeding en zonder huilen. Het is nu twee weken geleden dat ons consult is geweest en ik heb mijn energie overdag weer terug.

Claudia - Uithoorn
10/10

Aanrader. MET slaap is voor iedereen het leven leuker:)

Wat waren we moe! Onze baby van 6 maanden wilde maar niet slapen 's nachts. Maar zoveel boeken over slapen...Zoveel artikelen... Zoveel informatie, die elkaar soms zelfs lijkt tegen te spreken?! Wij hadden behoefte iemand 1 op 1 te spreken met kennis en ervaring, die weet wat wel en niet werkt en ons concrete handvatten kon geven. Die ons gewoon even kon vertellen hoe het aan te pakken. En dat was precies wat Maxime van slaaptipsvoorbabys.nl ons aanreikte. Een duidelijk plan van aanpak, ruimte voor vragen en tips om het plan aan te scherpen of te tweaken waar het niet uitpakte zoals verwacht, en daarbij een betrokken houding. Ik had na het consult direct vertrouwen, en er was resultaat: onze zoon heeft geleerd dat het ok en veilig is als hij wakker wordt, en leert zichzelf steeds beter te kalmeren en zelf weer in te slapen. Hij slaapt een groot gedeelte van de nachten door tot 6 uur, en het is vast een kwestie van tijd tot dit nog ietsje later wordt.

Charlotte - Amsterdam
9/10

100% de moeite waard!

Nog steeds zó blij en dankbaar dat we jullie hebben ingeschakeld. Vanaf zaterdag slaapt onze dochter van 1.5 weer minder goed in. Ik grijp dus weer terug naar de adviezen die we al een tijd geleden hebben gekregen en het gaat echt per dag beter. Jullie zijn de beste!

Murelle - Groningen
10/10

Advies dat direct toepasbaar is en werkt!

Marlies heeft ons ontzettend fijn geholpen! Onze zoon werd telkens erg vroeg wakker en dankzij het finetunen van zijn schema slaapt hij nu weer door t/m circa 06.45 uur. Superblij mee!

Kim - Loosdrecht
10/10

Advies op maat!

Heel fijn geholpen, na het telefonisch consult ontvang je tips op maat echt passend bij jou situatie. Veel tips, theorie en de slaapgids met voorbeeldroutine helpen ons enorm. Ons zoontje van inmiddels 8 maanden heeft al vanaf 4 maanden een top ritme! En slaapt vanaf 7 maanden door van ca 19u tot 7u. Ook fijn dat in de voorbeeld routine de momenten voor voeding zijn meegenomen!

Cynthia - Nootdorp
10/10

1 huis, 3 blije mensen

Na ons telefonisch consult zijn wij meteen aan de slag gegaan met de tips van Fenna. Met resultaat! Na een dag of 3 sliep Sam (13 maanden) weer wat nachten door. Ook overdag gaat het nu veel beter. We zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben! Wat een paar fantastische tips al niet kunnen doen.

Daniëlle - Haarlem
10/10
review image

Slaaptipsvoorbabys.nl op Instagram

Volg ons: Instagram

Meer Categorieën

Dutjes Leeftijd Methodieken Ritme van een baby Slaapregressies Tips Voedingen Voedingsschema Slaapproblemen Slaapproducten Slaaptrainingen Veilig Slapen Wetenschappelijke Onderzoeken Ontwikkelingen Video Overig

Ontvang persoonlijke slaaptips

Schrijf je in en ontvang slaaptips die passen bij de leeftijd van jouw kind!

DD dash MM dash JJJJ
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
© 2025 Slaaptipsvoorbabys B.V. - KvK: 81783671 - BTW: NL862218329B01

Ben jij al bekend met slaapregressies?

Bekijk onze slaapgids slaapregressies
9.5/10 - 2630 beoordelingen
slaapregressie gids